© 2019 Studio NAB.  All rights reserved.

EXPERIENTIAL BEER GARDEN BOLOGNA

House of beer and terroir of Emilia Romagna in Bologna (Italia)_YAC Competition

"Culture, discovery, learning and beer creator of links" This project is resolutely an approach sensitive to man, the history of the place, the work of the land and the ancestral know-how of brewing beer.

 

This proposal seeks to enhance the diversity of the beer brewer's trade through a complete process combining the learning of the production phases and the tasting of the finished product, beer.

 

A global experience for the visitor : cultivating, harvesting, brewing and tasting through an architecture that promotes exchanges.

Sensitive to the beauty and potential of the old distillery, this project seeks to preserve this building as much as possible and to integrate the new architecture in the most optimal way in its immediate context (the park and the road system).

 

The first intention is to protect the building from the road network by embedding the latter by disbanding and creating a vertical extension of the existing structure below street level.

A relationship with the land, the basis of production and the establishment of furrows forming a "green belt" allows to create the unit with the park and to create its extension. It is a natural protective joint between the building and the street.

 

This landscaped treatment also has for vocation "learning" to cultivate the cereals essential for the brewing of beer, it’s also a space for relaxation where visitors can come to wander between two activities.

This proposal also integrates the problem of access to the building for future infrastructures around Via Ronco thanks to the installation of multiple bridges allowing access to the project very easily from the street.

 

Concerning the internal design, the emphasis is on "transparency", generating light and exchanges, the project is entirely open on the park and the surrounding landscape through a facade of sun breezes. The facade of the shop opened on the street, the restaurant in direct access to the park and the various elements of the program revolving around a central core "workshop". Create views, connect the various areas of the program to each other through a free plan and a distribution inviting to the apprehension and discovery of the place.

"L'interaction, l'apprentissage, la culture, et la bière créatrice de lien»

 

Ce projet s’inscrit résolument dans une démarche sensible à l’homme, l’histoire du lieu, le travail de la terre et au savoir-faire ancestral du métier de brasseur de bière.

Cette proposition cherche à valoriser la diversité du métier de brasseur de bière

au travers d’un processus complet alliant l’apprentissage des phases de production et la dégustation du produit fini, la bière.

 

Une expérience globale pour le visiteur : cultiver, récolter, brasser et déguster au travers d’une architecture favorisant les échanges.

Sensible à la beauté et au potentiel de l’ancienne distillerie, ce projet cherche à conserver au maximum cet édifice et intégrer la nouvelle architecture de la manière la plus optimale qu’il soit dans son contexte proche (le parc et le système routier).

 

La volonté première est de protéger le bâtiment du réseau routier en encastrant ce dernier en décaissant et en créant une extension verticale de la structure existante sous le niveau de la rue.

Une relation à la terre, base de la production et la mise en place de sillons formant une «coulée verte» permet de créer l’unité avec le parc et de créer son extension. C'est un joint naturel protecteur entre le bâtiment et la rue.

 

Ce traitement paysagé à aussi pour vocation «l’apprentissage» permettant de cultiver les céréales indispensable au brassage de la bière, c’est aussi un espace de détente où les visiteurs pourront venir déambuler entre deux activités.

Cette proposition intègre également la problématique de l’accès au bâtiment pour les futures infrastructures autour de Via Ronco grâce à la mise en place de multiples passerelles permettant d’accéder au projet très aisément depuis la rue.

 

Concernant la conception interne, l’accent est mit sur «la transparence», génératrice de lumière et d’échanges, le projet est entièrement ouvert sur le parc et le paysage environnant à travers une façade de brises soleil.

La façade du shop ouverte sur la rue, le restaurant en accès direct sur le parc et les divers éléments du programme gravitant autour d’un noyau central «l’atelier».

Créer des vues, connecter les diverses zones du programme entre elles grâce à un plan libre et une distribution invitant à la découverte du lieu.

• Aerial view of the project : integration in the site / connection with the road system

Vue aérienne du projet: intégration dans le site / connexion au système routier

• View from «green belt» : cultivation/green area and shop on two levels 

Vue depuis la «ceinture verte»: culture / espace vert et magasin sur deux niveaux

• Level -1, view on the hall : multi-purpose spaces / event space

Niveau -1, vue sur le hall: espaces polyvalents et événementiels

• View from the main entrance, the beer brewery, at the leve -1, the information center and the bar and the mezzanine tasting areas

Vue depuis l'entrée principale, l'atelier de brassage de la bière en R-1, le pôle information et le bar et les espaces de dégustation en mezzanine

• Tasting pavilions or "pods" are located in the park bordering the project

Des pavillons de dégustation ou "pods" sont situés dans le parc bordant le projet